SERGİ AÇILIŞLARI

"LALE VE GÜL SERGİSİ"
Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri kapsamında Edirne Valiliği, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu ve Edirne Türk-İslam Eserleri Müzesi tarafından düzenlenen “Lale ve Gül” konulu sergi açılışı 15 Nisan 2015 tarihinde Edirne Türk-İslam Eserleri Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Sergi açılışına Vali Dursun Ali Şahin, Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Sarıoğlu, İl Müftüsü Emrullah Üzüm, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Muhsin Kişioğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşması Türk-İslam Eserleri Müzesi Müdürü Hasan Karakaya tarafından gerçekleştirildi. Hasan Karakaya yaptığı konuşmanda gül ve lale motiflerinin Türk-İslam kültüründeki yerinden bahsetti. Konuşmanın ardın Vali Dursun Ali Şahin’e ve Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin’e öğrenci çalışmalarından oluşan hediyeler sunuldu. Açılışın ardından sergi sanatseverler ve protokol tarafından gezildi.

"ÖĞR.GÖR. BURAK YILDIRIM'IN KİŞİSEL SERGİSİ"
Üniversitemiz Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Seramik ve Cam Bölümü Öğr. Gör. Burak Yıldrım’ın Aristo’nun Mimesis Kuramı’nın üçüncü evresinden yola çıkarak oluşturduğu “Mimesis 3. Evre” isimli kişisel seramik sergi açılışı 14 Nisan 2015 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sergi açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Ali Muhammet Bayraktaroğlu, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Akıllı, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Sergi açılışında ayrıca Harkov Devlet Tasarım ve Sanat Akademisi’nden gelen heyet de bulundu.


Sergi açılışında konuşan Öğr. Gör. Burak Yıldırım sergiye verdiği desteklerden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük’e teşekkür etti. Rektörümüz de Öğr. Gör. Burak Yıldırım’a emeği için teşekkür ederek sanatsal etkinliklere Üniversitemiz olarak her zaman destek vereceklerini belirtti.

"MİNYATÜRLERDE PEYGAMBERİMİZ" SERGİSİ

Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunun Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlediği “Minyatürlerde Peygamberimiz” konulu sergi 14 Nisan 2015 tarihinde Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'nda gerçekleştirildi.

Açılışa Vali Dursun Ali Şahin, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük, İl Müftüsü Emrullah Üzüm, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Trakya Bölge Koordinatörü Fatih Ot, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroğlu, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Akıllı, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cengiz Dane, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Katılımcılara şerbet ikram edildi.

Protokol, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğrencilerinin Siyer-i Nebevi’nin ciltlerinden günümüze ulaşmış eserlerin reprodüksiyonlarından hazırladıkları sergiyi gezdi.

Sergide bulunan minyatür ve çiçek tabloları ahşap ve kağıt üzerine su bazlı boyalarla ve punto tekniğiyle yapılan minyatürler, Peygamberimizin doğumundan vefatına kadar hayatından bazı kesitleri yansıtmaktadır. Sergide kırk altı adet minyatür ve kırk altı adet gül çiçek çalışması yer almaktadır.

"MİMARİ DEKORATİF SANATLAR PROGRAMI ÖĞRENCİ SERGİSİ"
Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Mimari Dekoratif Sanatlar Programı Öğrenci Sergisi 20 Nisan 2015 tarihinde Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı’nda açıldı. Açılışı Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük gerçekleştirdi. Açılışa akademisyenler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı. Rektörümüz eser sahipleri ile görüşerek eserler ile ilgili bilgi aldı.

Ek Dosyalar
Bu içerik 16.04.2015 tarihinde yayınlandı ve toplam 1044 kez okundu.