“Buğday” Konulu Jürili Karma Sergi

Meslek Yüksekokulumuzun düzenlediği, 3 Mayıs 2019 günü saat 11’de açılışı yapılan “Buğday” Konulu Jürili Karma Sergi, bilimsel/sanatsal toplantı düzenleme türünden “TÜBAP 2019/49” numaralı projeyle desteklenmiştir.

Bu etkinlikle verimli Trakya topraklarında bereketin, bolluğun simgesi buğday; farklı kurum ve disiplinlerde çalışan ve/veya eğitim gören birçok kişinin bir araya gelmesine fırsat yaratmıştır. Ön lisanstan doktora eğitimine kadar çeşitli eğitim seviyesinden öğrencilerin, farklı disiplin ve unvandan eğitimcinin katılım sağladığı sergide çeşitli alanlardan eserler izlenebilmektedir.

Birçok kent ve üniversiteden 88 katılımcının başvuru yaptığı “Buğday” Konulu Jürili Karma Sergi eserleri, farklı disiplinlerden 13 kişilik uzman jüri tarafından dijital ortamda değerlendirilmiştir. Jüri değerlendirmesi sonrası 58 katılımcının eseri Balkan Kongre Merkezi’nde sergilenmiştir. 25 farklı üniversiteden katılımcının eserlerinin yer aldığı sergi, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu’nun 2018-2019 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreninin gerçekleştirileceği 13 Mayıs Pazartesi gününe kadar gezilebilecektir.

Meslek yüksekokulumuzun öğrencilerinin de ilgi gösterdiği jürili sergi, öğrencilerin eğitimini aldıkları alanlarda öğrendikleri bilgi ve becerileriyle çalışmalarını yorumlamalarına ve bir sergi için üretmelerine olanak sunmuştur. Öğrencilerimizi de üretmeye ve çalışmaya teşvik eden sergiye meslek yüksekokulumuzun Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı, Grafik Tasarımı Programı ile El Sanatları Programından başvurular olmuş, birçok öğrencimizin çalışması da jüri değerlendirmesi sonrası sergilenmeye layık görülmüştür.
Resim

Ek Dosyalar
Ek Resimler
Bu içerik 03.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 4175 kez okundu.