"KIRMIZI" Çini Sergisi Sultan II. Bayezid Han Külliyesi Sağlık Müzesinde Sanatseverlerle Buluştu

T.Ü. Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu El Sanatları Programı ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Çini Ana Sanat Dalı işbirliğiyle “KIRMIZI” adlı Çini Sergisi düzenlenmiştir. Küratörlüğünü Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Latife AKTAN ÖZEL’in yaptığı, Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza GSMYO’ndan Öğretim Görevlisi Nergis ÇANAK’ın proje yürücülüğünü üstlendiği, 44 sanatkârın eserlerinden oluşan serginin açılışı, 14 Kasım 2022 tarihinde, Sultan II. Bayezid Han Külliyesi Sağlık Müzesi Sergi Salonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi ZAFER tarafından gerçekleştirildi.

Öğretim Görevlisi Nergis ÇANAK’ın sergi hakkında verdiği bilgiler sonrasında, T.Ü. Şehit Ressam Hasan Rıza GSMYO El Sanatları Programı ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi GSF Geleneksel Türk Sanatları Çini ASD işbirliğiyle gerçekleşen sergiye olan ilgiden memnuniyetini dile getirmesi ve bu sergiye emeği geçen tüm sanatkârlara teşekkür etmesi sonrasında, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hamdi ZAFER’in konuşması ile devam etti. “sanatın birleştirici özelliğine” vurgu yapan Zafer’in konuşmasından sonra, serginin planlanması ve sergi süreci hakkında bilgi veren Öğretim Üyesi Dr. Latife AKTAN ÖZEL sergide emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür etti.

Sergide, Şehit Ressam Hasan Rıza GSMYO Müdürü Doç. Dr. Semiha KARTAL’da iki okul arasındaki işbirliğinden dolayı memnun olduklarını ve böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. Sergi koordinatörlüğünü üstlenen Hediye KIZILAY KARADENİZ’de katılımcılara teşekkür ederek serginin açılışından memnuniyetini dile getirdi. Daha sonra katılımcılara katılım belgeleri takdim edildi.

İlginin yoğun olduğu sergi açılışından sonra, tüm konuklarla birlikte, sergilenen eserler sanatkârların kendi takdimleri ile gezildi. Sergi 14-21 Kasım 2022 tarihleri arasında Sultan II. Bayezid Han Külliyesi Sağlık Müzesi Sergi Salonunda ziyarete açık olacaktır.

Sergi, 28 Kasım-12 Aralık 2022 tarihleri arasında, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sultanahmet Kampüsü’nde sanatseverlerin beğenisine ve ziyaretine açılacaktır.

"Kırmızı" Çini Sergisi kataloğu için tıklayınız.

Sergi videosu için tıklayınız.
Bu içerik 28.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 1903 kez okundu.