2020-2021 Bahar Dönemi Bütünleme Sınav Programı

2020-2021 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV PROGRAMI

 

ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GSMYO 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Bütünleme Sınavlarının Uygulanışı ile İlgili Önemli Notlar/Kurallar

 

1. ŞEHİT RESSAM HASAN RIZA GSMYO, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Bütünleme  Sınavları 12.07.2021-16.07.2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

2. Uygulama ağırlıklı dersler için çevrim içi sınavlar ile ilgili dersin özelliklerine uygun alternatif ölçme yaklaşımları (Ödev,proje,tasarım dosyası,power point sunum,PDF dosyası v.b) belirlenmiş olabilir. Öğretim elemanlarının bu konuda öğrencileri önceden bilgilendirmeleri, öğrencilerin ise sınava ilişkin bilgi alıp, süreci takip etmeleri gerekmektedir.

 

3. Eş zamanlı çevrim içi sınavlar sınav programında ilan edilen tarih ve saatte “Microsoft Teams/ Forms” üzerinden eş zamanlı çevrim içi olarak yapılacaktır.

 

4. Eş zamanlı çevrim içi sınavlar Türkiye saatine göre (Saat Dilimi GMT: +03:00 İstanbul) yapılacaktır. Türkiye saati (Saat Dilimi GMT: +03:00 İstanbul) kullanılmasına rağmen bilgisayarınızdaki, kolunuzdaki ve telefonunuzdaki saat ileri veya geri ise sınava gecikebilir veya sisteme girdiğiniz halde sınav kâğıdı gözükmeyebilir. Esas olan Saat Dilimi GMT: +03:00 İstanbul’dur. Saatiniz geri ise sınav formunu zamanında göndermeyebilir, sınavı tamamlayamayabilirsiniz. Zira sınav kağıdı belirlenen saatte açılacak, sınav bitiş saatinde kapanacaktır. Sınav süresi bitmeden bir iki dakika önce sınav kağıdını gönder tuşuna basarak karşı tarafa yükleyiniz.

 

5. Eş zamanlı çevrim içi sınavlar KAMERA VE/VEYA MİKROFON AÇIK  biçimde yapılabilir. Sınavlar çoktan seçmeli test olarak hazırlanabileceği gibi, boşluk doldurma veya ucu açık sorulara kısa veya uzun cevaplar ile cevap verme şeklinde hazırlanmış olabilir. Sınavın hangi yöntem ile yapılacağı dersi veren öğretim elemanı tarafından belirlenecektir.

 

6. Kamera açık çevrim içi sınavlarda Trakya Üniversitesi Öğrenci Belgesi ve üzerinde tanınabilir bir fotoğrafınızın olduğu başka bir kimliğinizi (T.C. kimlik belgesi, pasaport veya sürücü belgesi) yanınızda bulundurunuz ve sınav başlamadan önce kimlik doğrulaması için kameraya düzgün şekilde gösteriniz.

 

7. Kameranın kapalı olduğu sınavlarda kimliğinizi teyit edecek farklı yöntemler kullanılabilir. Kimlik teyidinin hangi yöntem ile yapılacağını dersi veren öğretim elemanı belirleyecektir. Öğrenciler, sınavdan önce bilgisayarlarına Microsoft Teams’i kurmak ve ...........@ogr.trakya.edu.tr uzantılı e-posta adreslerini, şifrelerini vs. öğrenmek ve takip etmekle yükümlüdür.

 

8. Microsoft Forms üzerinde oluşturulan çevrim içi sınavlar, öğrencilerle Teams programı üzerinden, sınava ilişkin dersin ekibi üzerindeki Genel kanalına eklenmiş bir sekme olarak paylaşılacaktır.

 

9. Herhangi bir nedenle sınava erişmek için kullanacağı cihaza Teams masaüstü veya mobil uygulamasını kuramayan ve sınava Web tarayıcı üzerinden erişmek zorunda olduğunu düşünen öğrenciler, bu durumlarını izah eden bir mesajı dersin öğretim elemanına e-posta yoluyla ulaştırmalıdır. Öğretim elemanı bu e-postayı cevaplayarak, öğrencilere sınav gün ve saatinde Web tarayıcıları üzerinden sınava erişebilecekleri bir link göndermek durumundadır.

 

10. Sınavının süresi sınavın açıklamalar bölümünde mutlaka belirtilmiştir. Sınav süresi içerisinde sınavı cevaplamak ve sınav süresi bitmeden önce “GÖNDER” tuşuna basarak sınavın sunucuya gönderilmesini sağlamak öğrencinin sorumluluğundadır. Sınav süresi bitmeden önce “GÖNDER” tuşuna basılmadığı takdirde sınav tamamlanmamış sayılacak ve değerlendirmeye alınamayacaktır. Okulumuz, öğrencinin sınav süresi bitmeden “GÖNDER” tuşuna basmamasından kaynaklanan herhangi bir aksaklıktan sorumlu değildir. Bu tür gecikmeler mazeret sınavına girmek için bir gerekçe olarak gösterilemez.

 

11. Kameraların açık olması gerektiği şartı olan sınav süresince “Microsoft Teams” oturumunun, kameranın ve mikrofonun açık tutulması zorunludur. Öğrenci sınav süresince bilgisayarın başından ayrılmamalı ve gözünü ekrandan ayırmamalıdır

 

12. Sınav süresince eğer sınava cep telefonundan girilmemiş ise herhangi bir nedenle cep telefonu kullanılmamalı, ortamdaki biriyle veya kendi kendine konuşulmamalıdır.

 

13. Kameranın açık olduğu sınavlarda öğrencinin yüzünün ve hareketlerinin kamerada açık ve net bir şekilde seçilebilecek şekilde aydınlıkta olmalıdır.

 

14. Beklenmedik bir durum ile karşılaşan öğrenci durumunu öğretim elemanına müsaade edilen ve önceden belirlenen kanallar üzerinden ve vakit kaybetmeksizin iletmelidir.

 

15. Her öğretim elemanı sınav öncesinde öğrencilere her sınavın işleyişine ilişkin açık ve net bir yönerge duyurmalıdır. Sınavın nasıl puanlanacağı, süresi, sınav sırasında teknik bir aksaklıkla karşılaşılması durumunda öğrencilerin ne yapmaları gerektiği gibi hususlar sınav sonrasında yasal sıkıntı yaratabilecek itirazları önlemek ve azaltmak açısından sınav öncesinde mutlaka açıkça duyurulmalıdır.

 

16. Öğrencilerin yeterince önlem almamasından kaynaklanan herhangi bir elektrik kesintisi ya da internet bağlantı sorunu itiraz sebebi olarak değerlendirmeye alınmayacaktır. Bu sorunlara karşı önlem almak öğrencinin sorumluluğundadır (Örneğin bilgisayarın veya cep telefonundan sınava giriliyor ise cep telefonunun şarjı sınav bitimine kadar yetecek biçimde önlem alınmalıdır).

 

17. Elektrik veya internet kesintisi gibi teknik nedenlerden dolayı bağlantısı kopan öğrenci sınav süresi içinde sisteme tekrar giriş yapabilirse sınavına kaldığı yerden devam edebilir. Ancak bu süre dâhilinde sisteme tekrar giriş yapmak için farklı bir cihaz (örn. cep telefonu veya başka bir bilgisayar) kullanılırsa, ilk cihazda verilmiş olan yanıtlar Teams tarafından hatırlanmayacaktır ve öğrenci soruları baştan cevaplamak zorunda kalacaktır.

 

 

18. Başarı notunun hesaplanmasında Bologna Bilgi Paketinde yer alan Ders Bilgi Formlarındaki ölçme değerlendirme parametreleri dikkate alınır.

 

19. Sınav sorularının kopyalanması ve paylaşılması kesinlikle yasaktır. Sınav süresince öğrencilerin birbiriyle yazışması yasaktır.

 

20. Sınav kurallarını ihlal ettiği tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak ve haklarında Yükseköğretim Kurumları Disiplin Yönetmeliğine göre işlem yapılacaktır.

 

21. Sınavlar ile ilgili usul ve esasların uygulanması sırasında doğacak tereddütleri gidermeye Yüksekokul Kurulları yetkilidir. Şehit Ressam Hasan Rıza GSMYO Kurulları, belirlenen usul ve esaslara aykırı olmamak üzere alt düzenlemeler yapabilir.

 

22. Sınava giren öğrenciler sınav kurallarını kabul etmiş sayılırlar.

 

23. Bütünleme sınavlarının kişisel verilerin korunması kanunu, bilgi ve sınav güvenirliği prensipleri çerçevesinde Microsoft Teams/Forms üzerinden yapılmasına karar verilmiştir.

Ek Dosyalar
Bu içerik 06.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 938 kez okundu.