ARTANKARA 10.Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı 7-10 Mart 2024


Trakya Üniversitesi'ni temsilen Meslek Yüksekokulumuz El Sanatları Bölümü Seramik ve Cam Tasarımı Programı öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Ş. Gürkan UZUNKÖPRÜ, onuncusu düzenlenen "Artankara 10. Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı" etkinliğine katılmıştır. Fuara yine üniversitemizden Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aylin GÜRBÜZ ve Yüksek Lisans öğrencilerinden Ümmühan TUTAK KURU ve Tuğba BAYRAKDAR katılmışlardır.

Öğr. Gör. Ş.Gürkan UZUNKÖPRÜ seramik eserleriyle diğer katılımcılar da resim alanında yapmış oldukları eserleri sanatseverlerin beğenilerine sunmuşlardır. Başkent Ankara’da 10 yıldır süren ARTANKARA Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı, Söğütözü ATO Kongre ve Sergi salonunda gerçekleştirilmiştir. 2024 Türkiye- Macaristan Kültür Yılı Etkinlikleri kapsamında 5 Macar sanatçının eserlerinin yanı sıra 1600 sanatçı ve 8000 sanat eseri fuarda yer almıştır.

Fuar kapsamında 50’den fazla konser, 32 söyleşi ve 100’ün üzerinde atölye çalışması düzenlenmiştir. İlk kez katılan sanatçılarla birlikte 8 Üniversite ve 110 galerinin yer aldığı fuar, 10 Mart tarihinde sona ermiştir.

Ek Resimler
Bu içerik 11.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 161 kez okundu.