Bir Osmanlı Eseri Edirne Muradiye Cami’ni Görmek ve Öğrenmek

Okulumuz Mimari Restorasyon Programı 1. sınıf öğrencileri bahar döneminde almakta oldukları “Edirne Yapı ve Kent Kültürü” dersi kapsamında, Edirne’nin tarihsel yapılarını ve geçmişin izlerini gezip, görerek öğreniyor. Edirne’nin Osmanlı Dönemi’nden günümüze kalmış önemli yapılarından biri Küçükpazar semtinde Sarayiçi’ne egemen bir tepeye Sultan II. Murat Han tarafından yaptırılmış Muradiye Cami’dir. Yapının dış görünüşünün yalınlığına karşın iç süslemesi XV. yüzyıl Osmanlı Sanatı’nın en önemli örneklerindendir. 1. sınıf öğrencisi Elif Balçın’ın, Öğr. Gör. S. Hakan Akıncı’nın sorumluluğunda yürütülen ders kapsamındaki araştırma konusu olan bu yapı, sınıf öğrencilerinin 8 Mart 2024 günü planladıkları ziyaretle yerinde görülmüş ve Elif Balçın’ın araştırma ve anlatımıyla yerinde tanıtılmıştır.

Kenti ve kent kültürünü tanıma fırsatı bulan öğrenciler konularını ders kapsamında yaptıkları sunumlarla pekiştirmektedir.

Bu içerik 13.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 223 kez okundu.