Ders Kapsamında Makedon Saat Kulesi ve Balkan Tarihi Müzesi Ziyaret Edildi



Okulumuz Mimari Dekoratif Sanatlar ve Mimari Restorasyon Programlarının I. ve II. sınıflarının; Serbest Tasarım, Sanat Tarihi I, Mimarlık Tarihi I, Kazı Teknikleri ve Konservasyonu I ve Cam ve Mozaik Onarımı I dersleri kapsamında, Öğr. Gör. Altay BAYATLI ve Öğr. Gör. Nergis ÇANAK refakatinde Edirne Kalesi’nin bir parçası olan Makedon Saat Kulesi ve Hıdırlık Tabyası Balkan Tarihi Müzesi derslere katılan öğrencilerimizle beraber ziyaret edilmiştir.
 
Ders kapsamında yapılan ziyarette günümüzde Edirne merkezinde Ziraat Bankası arkasındaki alanda bulunan, eski çağlarda saat ve yangın kulesi olarak kullanılan antik kale burcu ile çevresinde bulunan Edirne Surları incelenmiştir. Sur dahilinde bulunan Roma Döneminden kalma seramik fırınları öğrencilere tanıtılmıştır. Bununla birlikte arkeolojik kazılar ile ortaya çıkartılan bölgenin nasıl korunduğu veya korunması gerektiği hakkında bilgi verilmiştir. Edirne’nin köklü tarihine vurgu yapılarak kentin tarih içerisinde geçirdiği aşamalar surlar üzerindeki katmanlar vasıtası ile ele alınmıştır.
 
Balkan Savaşları Müzesi etabında da Osmanlı’nın son dönemlerinde inşa edilen tabyalar hakkında bilgi verilerek savaş mimarisine vurgu yapılmış, eski kentin bulunduğu bölge tanıtılmış, müzenin teşhir ve tanzimi ile ilgili görüşler dile getirilmiştir.
Ek Resimler
Bu içerik 07.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 288 kez okundu.