EDİRNE ADLİYESİ VE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİ

Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Programı öğrencileri; Edirne Adliyesi ve Trakya Üniversitesi iş birliği ile başlatılan çalışmada, Adliye’nin Şeref Salonundaki Nostalji Bölümü’nü, Edirne Muradiye Camii çinilerini esas alarak, kalemişi yorumları ile düzenlemişlerdir. Trakya Üniversitesi, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Semiha Kartal’ın öncülüğünde, Öğr. Gör. Orhan Dağlı ve Öğr. Gör. Fatma Dağlı'nın gözetiminde okulumuz öğrencileri Ayşe Yangın, Bora Atalay, Eda Uçar, Fersan Öztuna, Sena Şahin, Sinem Çelebi, Tuğba Kutoğlu ve Vural Aktiş bu çalışmada yer almıştır. Toplamda 2,5 ay süren bu çalışma sadece kalemişi ile sınırlı kalmayıp, mekân düzenleme çalışması ile de tüm detayları kapsayarak başarı ile tamamlanmıştır. Boyalardan desen seçimine kadar, büyük bir titizlikle hazırlanan çalışmada, akrilik boyanın yanında klasik usulde toz boyalarda kullanılmıştır. Muradiye Camii çinilerinin, altın yaldızlı uygulamaları da klasiği yeniden yorumlama açısından önemli bir ayrıntı olmuştur. Mekanın renklerinden, kullanılacak mobilyaların tasarımına, duvarlardaki bordürlerden, ışıklandırmaya kadar tüm detaylara büyük özen gösterilmiş , hocalarımız ve ögrencilerimiz büyük özveri ile çalışmışlardır. Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak’ın himayesinde başlanan çalışma, 13 Eylül 2019 ‘da bir resepsiyon ile açılmış ve tanıtımı yapılmıştır. Açılışta okul müdürümüz Doç.Dr. Semiha Kartal, Öğr.Gör. Orhan Dağlı ve Öğr.Gör. Fatma Dağlı’ya teşekkür plaketleri sunulmuştur.
Bu içerik 30.10.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 825 kez okundu.