Geleneksel El Sanatları Programı “2018-2019 Öğretim Yılı Öğrenci Karma Sergisi”

ResimGeleneksel El Sanatları Programı

“2018-2019 Öğretim Yılı Öğrenci Karma Sergisi”

 

T.C Trakya Üniversitesi, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksek Okulu, Geleneksel El Sanatları Programı öğrencilerininin; Öğretim görevlileri Fatma Dağlı ve Orhan Dağlı’nın öncülüğünde hazırladıkları Karma Sergi,  12 Mayıs 2019 (Pazar )  tarihinde  Trakya Üniversitesi, Millet Kıraathanesi’nde açılmıştır. Sergimiz, 16 Mayıs 2019 Perşembe gününe kadar Sanatseverlerin ziyarete açıktır.

Açılışını Trakya Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Senato Üyesi Sn. Doç. Dr. Abdullah Taha İmamoğlu’nun yaptığı sergiye kalabalık bir sanatsever grupta eşlik etmiştir.

Özellikle klasik sanatlarımızdan Hat, Tezhib, Minyatür, Katı’, Kalemişi ve ayrıca Serbest Desen tasarımlarından oluşan sergi de 83 adet eser sanatseverlerin beğenisine sunulmuştur.

Özellikle 16. Yüzyıl Tezhib ve Kalemişi çalışmalarının yanı sıra modern tasarımların da bulunduğu sergi büyük bir ilgi ve alaka ile karşılanmıştır.

Ayşe Yangın, Beste Bayır, Bora Atalay, Davut Taşdemir, Ebru Pirci, Eda Uçar, Fersan Öztuna, Gizem Nur Gezer, Hilal Ekmekci, İsmail Çay, Merve Güler, Meryem Tüfekci, Nilüfer Eren, Rabianur Sert, Sena Şahin, Serpil Atabey, Sevilay Anbar, Sıla Durhan, Simge Özkan, Sinem Çelebi, Tuğba Kutoğlu, Vural Aktiş, Yaren Tamahkâr, Yasemin Kalkan ve Yeliz Değirmen ‘ den oluşan 25 öğrencinin eserleri sergilenmiştir.

Yoğun ilgi gören Sergi 22-23-24 Mayıs 2019 tarihlerinde Edirne Erasta Alışveriş Merkezinde tekrar edilecektir.Resim

Ek Resimler
Bu içerik 16.05.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 341 kez okundu.