“KIRMIZI” Çini Sergisi FSM Vakıf Üniv. Güzel Sanatlar Fak. Sultanahmet Kampüsünde Yeniden Sanatseverlerle Buluştu


“KIRMIZI” ÇİNİ SERGİSİ
FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ-GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ, SULTANAHMET KAMPÜSÜNDE YENİDEN SANATSEVERLERLE BULUŞTU.

 

T.Ü. Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu El Sanatları Programı ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Çini Ana Sanat Dalı işbirliğiyle “KIRMIZI” Çini Sergisi ikinci etabı 28 Kasım 2022 tarihinde, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sultanahmet kampüsünde gerçekleştirildi. Küratörlüğünü Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr.Latife AKTAN ÖZEL’in yaptığı, Trakya Üniversitesi- Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu’ndan Öğretim Görevlisi Nergis ÇANAK’ın proje yürücülüğünü üstlendiği, 44 sanatkârın eserlerinden oluşan serginin açılışı, Rektör Prof.Dr. Fatih ANDI tarafından gerçekleştirildi.
Sergi açılışı, serginin planlanması ve sergi süreci hakkında bilgi veren Öğretim Üyesi Dr.Latife AKTAN ÖZEL’in konuşması ile başladı. Yeni kampüste açılan ilk sergi olması nedeniyle duydukları heyecanı ve mutluluğu dile getiren ÖZEL, “sanat evrenseldir” diyerek sergide emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür etti. Açılış, Rektör Prof.Dr. Fatih ANDI’nın konuşması ile devam etti. ANDI, “Daha dün bir bugün iki, oturduğumuz yeri bile ısıtmadan, Üniversitemiz adına böyle güzel bir sergi ile başlangıç yapmamız, hele KIRMIZI gibi iştah açıcı, göze çarpıcı bir renk temalı sanatsal bir faaliyetle başlamak çok güzel oldu” diyerek, emeği geçen tüm katılımcılara ve katılım ortağı olan T.Ü. Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu El Sanatları Programına da teşekkür ederek, sözü güzel sanatlar fakültesi dekanı Prof.Dr. Erol KILIÇ’a bıraktı. KILIÇ konuşmasında, bizim mezunlarımız ve T.Ü. Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu El Sanatları Programı öğretim elemanları ve mezunlarının katılımı ile gerçekleşen, adı Kırmızı olan ve Süleymaniye’den başlayarak, Edirne Kırmızı’sına da gönderme yapan bu anlamlı sergi ile sanatın merkezinde katılımcılar ve konuklarla birlikte olmaktan mutluluk duyduklarını ve emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür etti. Sergi koordinatörlüğünü üstlenen Hediye KIZILAY KARADENİZ’de katılımcılara teşekkür ederek, serginin açılışından ve iki üniversitenin işbirliğinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
Trakya Üniversitesi- Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu adına proje yürütücüsü de olan Öğr. Gör. Nergis ÇANAK’ın Edirne Kırmızısı olarak başlayan ve serginin konusu olan KIRMIZI Çini Sergisi aşamasına gelen süreç hakkında verdiği kısa bilgiler ışığında, T.Ü.Şehit Ressam Hasan Rıza GSMYO El Sanatları Programı ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi-GSF- Geleneksel Türk Sanatları- Çini ASD işbirliğiyle, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Sergi Salonunda gerçekleşen ilk açılıştan sonra sergiye Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi-Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki açılışta da aynı ilgi ile karşılaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bu sergiye emeği geçen tüm sanatkârlara ve sanatseverlere teşekkür ederek sözlerine son verdi.
İlginin yoğun olduğu sergi açılışından sonra, tüm konuklarla birlikte, sergilenen eserler sanatkârların kendi takdimleri ile gezildi. Sergi, 28 Kasım-12 Aralık 2022 tarihleri arasında, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sultanahmet Kampüsü’nde sanatseverlerin beğenisine ve ziyaretine açık olacaktır.
Ek Resimler
Bu içerik 21.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 194 kez okundu.