Mimari Restorasyon Programı Öğrencileri Nif Dağı Kazısı'nda Stajda

Mimari Restorasyon Programı Öğrencileri Nif Dağı Kazısı’nda Stajda

İzmir ili Nif Dağı Araştırma ve Kazı Projesi’nde 2009 yılından itibaren koruma onarım uzmanı olarak görev yapan okulumuz akademisyenlerinden Öğr. Gör. Ceren Baykan bu projeyle her yıl mezunlarımıza kısa süre de olsa istihdam yaratmış, öğrencilerimize ise orijinal malzeme üzerinde staj yapma fırsatı tanıyarak mesleki deneyimlerini uygulamalı olarak tatbik ederek tecrübelerini arttırmalarını sağlamıştır. 2023 yılı çalışmalarına okulumuz Mimari Restorasyon Programı’ndan 2. sınıf öğrencileri Ebru Sude GENÇER ve Emir TUNÇEL ile 1. sınıf öğrencisi Sevcan GÜNGÖR derslerindeki başarı ve uyumluluklarıyla stajlarını yapmak üzere İzmir ili Nif Dağı Araştırma ve Kazı Projesi ekibine dahil edilmiştir. 10 Temmuz günü başladıkları staj çalışmasında arkeolojik küçük buluntu koruma ve onarım alanında uygulama sürdüreceklerdir.

Bu içerik 19.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 334 kez okundu.