Öğrencilerin Dikkatine: "Anadolu Uygarlıklarından İzler Trakya’da"




2019 yılında planlaması yapılan “Anadolu Uygarlıklarından İzler Anadolu’da” seri projesi kapsamında İstanbul Arkeoloji Müzeleri, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve İstanbul AKM ‘de sergi, konser ve paneller gerçekleştirilmiştir.

Proje etkinlikleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla gerçekleştirilmiştir. Anadolu uygarlık tarihinin, çağdaş sanatın usta temsilcileriyle yorumlandığı, disiplinler arası buluşmayla oluşturulan seri, proje, resim, heykel ve seramik alanlarında Türk Sanat Arşivine önemli eserler kazandırmış ve bir arşiv oluşturmuştur.

Düzenlenen panel ve konferanslarla da bilgi aktarımı sağlanmaktadır. Ayrıca katalog yayınlanarak ta geleceğe iz bırakılmaktadır. Yaşadığımız coğrafyanın kültürel mirasının çağdaş sanat yoluyla tanıtımına katkı sağlanması, sanat mecraları içinde nitelikli, verimli ve disiplinler arası buluşma sağlayan Anadolu Uygarlıklarından İzler Projesine, Türk sanatının usta temsilcileri katılmaktadır. Anadolu Uygarlıklarından İzler Anadolu’da projesinin Yurtiçinde son etkinliği 05/30 Aralık tarihleri arasında Edirne Devecihan Kültür Merkezi’nde yapılacaktır.

Sergide 60’ın üzerinde eser yer alacaktır. Edirne’de Anadolu Uygarlıkları ve Sanat Üzerine panel düzenlenecektir. Devecihan Kültür Merkezi’nde Balkan Senfoni Orkestra ‘sının şan konseri izleyicilerle buluşacaktır. Proje, Galerim Sanat Galerisi tarafından hazırlanmıştır ve Meral Öztürk Yürütme Kurulu Başkanıdır. Anadolu Uygarlıklarından İzler projesi Genel Koordinatörü Siret Uyanık’tır.

Projenin Danışmanları; Prof. Dr. Aydın Ayan, Prof. Dr. Adnan Tepecik, Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, Prof. Dr. Selim Ferruh Adalı ve Sanatçı Yazar Bünyamin Balamir’dir.
Ek Resimler
Bu içerik 01.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 164 kez okundu.