Okulumuz 2022-2023 Mezunlarını Törenle Uğurladı



Resim

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunda mezuniyet coşkusu yaşandı. Devlet Konservatuvarı Sanat, Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törende, öğrenciler kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulundan mezun öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Aileleri ile birlikte mezuniyet heyecanı yaşayan öğrenciler, mezuniyeti hep birlikte havaya kep atarak kutladı. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semiha Kartal ile akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, Trakya Üniversitesi ve Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunun tanıtım filminin gösterimi ile devam etti. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından gerçekleştirilen konser ile renklenen törenin açılış konuşmasını okul birincisi Esma Nur Palan yaptı.

Törende mezun öğrenciler adına konuşan Tasarım Bölümü, Grafik Tasarımı Programı öğrencisi Esma Nur Palan, büyük bir heyecanla kapısından girdikleri üniversiteden mezun olarak gururlu bir şekilde ayrıldıklarını belirterek tüm akademisyenlere ve ailesine şükranlarını sundu.

Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semiha Kartal da mezun olan öğrencilerin sevincini paylaşmak ve çok sayıda nitelikli mezunu gururla uğurlamak için bir araya geldiklerini belirterek geçmişten günümüze pek çok mezunu ülkemize ve geleceğe kazandırdıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Öğrencilerin kültür, sanat, eğitim, vizyonlarına katkı sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Doç. Dr. Semiha Kartal “Varlığımızın ve gelişimimizin en büyük göstergesi olan sanat, medeniyet yolunda ortaya koyduğumuz güzelliklerdir ve en güzel üretim yollarından biridir. Bizler biliyoruz ki güzel sanatlar alanında yapılan her çalışma, sanatın anlaşılmasına katkı sağlamaktadır.” dedi.

Doç. Dr. Semiha Kartal sözlerini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Sanatsız kalan bir milletin hayat damalarından biri kopmuş olur. Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur.” sözleri ile sonlandırdı.

Törende bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, mezun olan öğrencilere hayat boyu başarı dileklerinde bulundu. Mezuniyetin, öğrenci ve üniversite açısından bir ayrılık olmadığını ifade eden Prof. Zafer, Üniversite olarak her zaman öğrencilerinin yanında olduklarını belirterek şunları söyledi: “Siz kıymetli öğrencilerimizin başarılarını gururla takip edeceğiz. Her konuda bizlere danışabileceğinizi, kapımızın sizlere sonuna kadar açık olduğunu da unutmayın. Yaptığınız iş ne olursa olsun her zaman en iyisi olmayı hedefleyin. Hak ve hukuktan ayrılmayın. Milli, manevi ve ahlaki değerlerimizden milim sapmayın. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine emin adımlarla ilerleyin. Zira ihtiyacınız olan kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” ifadelerini kullandı.

Mezuniyet törenine bir video mesaj ile katılan ve mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise ülkesine, çevresine ve insanlığa fayda sağlayan bireyler olmanın kendileri için en büyük gurur ve mutluluk kaynağı olacağını vurguladı. Mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyen Rektör Tabakoğlu, aileler ve akademisyenleri de katkılardan dolayı tebrik etti.

Yapılan konuşmaların ardından okulda ve programlarında derece giren öğrencilere plaketleri verildi ve tüm öğrenciler diplomalarını aldı.

Meslek andının söylenmesiyle devam eden tören, “Mezuniyet Sergisi” ile son buldu.

İlgili haber için tıklayınız...
Ek Resimler
Bu içerik 13.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 401 kez okundu.