Okulumuz Geleneksel El Sanatları Programı'nın Başarılı Etkinliği...

rakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semiha Kartal tarafından, okulun “Geleneksel El Sanatları” programı öğretim elemanları ve öğrencilerinin hazırladığı, “Zümrüd-ü Anka” ve “Edirne Panoraması” bezeli çini bir tablo hediye edildi.

Bu pano, o Zümrüd-ü Anka’ya deruni dilden bir armağan olarak, Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Semiha Kartal öncülüğünde, Geleneksel El Sanatları Programı Öğretim Görevlisi Nergis Çanak gözetiminde, Çini II dersi kapsamında program öğrencileri Beste Bayır, Davut Taşdemir, Hilal Karakuş, Hülya Baştimur, Tuğba Kutoğlu, Vural Aktiş ve Yasemin Kalkan’ın emeğiyle, 2020 yılında yapılmıştır.”

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, bu anlamlı eserden çok etkilendiğini belirterek büyük bir emek sarf edilen bu değerli tasviri kabul etmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Doç. Dr. Semiha Kartal ve Öğr. Gör. Nergis Çanak ile birlikte emek veren tüm öğrencilere teşekkür ederek, eseri üniversitenin Rektörlük binasında sergileyeceklerini belirtti.

Bu içerik 26.05.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 193 kez okundu.