Trakya Üniversitesi Kırcaali Türkiye Günlerinde

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ KIRCAALİ TÜRKİYE GÜNLERİNDE YER ALDI

Trakya Üniversitesi, Bulgaristan Kırcaali Belediyesi tarafından düzenlenen “Türkiye Günleri” programına konser ve sanatsal etkinlikler ile destek verdi. Trakya Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Sofya Büyükelçiliği ve Filibe Başkonsolosluğunun desteğiyle Kırcaali Belediyesi tarafından düzenlenen “Türkiye Günleri” kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi.

Etkinlikler arasında Ebru Sanatı ile ilgili  Atölye çalışması da vardı. 26.07.2023 tarihinde

Şehir Parkı’nda, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Fatma Dağlı yönetiminde gerçekleşen Ebru Sanat Atölyesinde  Ebru sanatının inceliklerini öğrenen Kırcaalililer, atölye kapsamında kendileri de tekne başına geçerek kendi çalışmalarını ürettiler. Dağlı, şahsen katılımı ile Ebru yapan Kırcaali sakinlerinin daha sonra bu ebrularını evlerine götürüp çerçeveleterek evlerine asabileceklerini, hatırasını saklayabileceklerini ifade etti. Açıklamasında, “Etkinliğe Gelen herkes Ebru yaparak biraz tadını alsın, bu sanatla etkileşimde olsun Ebru sanatımızı tanısın  istedik. Birlikte çok güzel vakitler geçiriyoruz. Halkın ilgisi ve katılımı da çok mutlu etti beni” dedi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ;Oğlu ve Kırcaali halkından bir küçükhanım ile birlikte ,Kırcaaali Belediye Başkanı Hasan Azis de Kırcaali halkından bir küçükhanım ile birlikte ebru yaparak Ebru etkinliğine bizzat iştirak ettiler ve memnuniyetlerini dile getirdiler.

Atölye çalışması Halkın ilgisi sebebiyle geç saatlere kadar devam etti. Trakya Üniversitesi, Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulunda  eğitim almak ve Ebru sanatını nasıl öğrenceklerine dair sorular soruldu, bilgiler verildi.

Resim

Ek Resimler
Bu içerik 09.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 136 kez okundu.